Усе про ІІ етап Всеукраїнських учнівських олімпіад у 2016/2017 н.р.

вторник, 7 октября 2014 г.

Всеукраїнський семінар-практикум з курсу «Фінансова грамотність»


        22-24 вересня 2014 року в конференц-центрі готелю «Президент готель» в Києві відбувся Всеукраїнський семінар-практикум з курсу «Фінансова грамотність», який організували Програма розвитку фінансового сектору (USAID/FINREP-II) разом з Міністерством освіти і науки України, Інститутом інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки України, Національним банком України та Університетом банківської справи НБУ.
 Мета семінару-практикуму – підготувати тренерський склад викладачів, які ефективно і творчо зможуть організувати методичну підтримку педагогам навчальних закладів, долучених до експерименту на рівні інститутів післядипломної педагогічної освіти та забезпечити поширення фінансової освіченості серед викладачів та учнів. У семінарі взяли участь методисти інститутів післядипломної педагогічної освіти, вчителі, науковці та фахівці фінансових установ.
Програма триденного семінару поєднала лекційну частину, під час якої експерти та практики фінансового ринку висвітлили важливі фінансові питання за темами навчальної програми курсу «Фінансова грамотність», а також практичну частину, на якій міжнародні експерти Програми USAID/FINREP-II професори Джон Брок та Джейн Лопус презентували учасникам інноваційну функціонально орієнтовану методику викладання фінансової грамотності у формі інтерактивних навчальних модулів.
  Також на семінарі було презентовано новий електронний (мультимедійний) інтерактивний навчальний посібник з курсу «Фінансова грамотність», який Програма USAID/FINREP-II створила, щоб надати можливість усім учням старших класів вивчати курс «Фінансова грамотність» без використання друкованих навчальних посібників. Окрім цього, завдяки інтерактивності та мультимедійній функціональності електронний підручник дозволить представити зміст курсу у більш наочній та цікавій формі, полегшить учням пошук необхідної інформації, а також надасть можливість самостійно перевірити отримані знання за допомогою тестів. Авторами навчальних матеріалів є представники Університету банківської справи НБУ та викладачі курсу «Фінансова грамотність» загальноосвітніх навчальних закладів. У жовтні 2014 року навчальний посібник з курсу «Фінансова грамотність» буде передано кожному навчальному закладу, що бере участь в експерименті.
По завершенню семінару-практикуму Юрій Завалевський, в. о. директора Інституту інноваційних технологій і змісту освіти МОН України, Стів Гоньє, директор Офісу економічного зростання Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), та Тамара Смовженко, ректор Університету банківської справи НБУ, вручили учасникам сертифікати: 44 освітянина отримали статус тренера з фінансової грамотності.
Від КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» у роботі семінару взяли участь викладач кафедри соціально-гуманітарної освіти Китиченко С.О та методист Центру методичної та аналітичної роботи Носик Н.Д.
Матеріали та презентації фахівців фінансового ринку та міжнародних експертів Програми USAID/FINREP-II з фінансової грамотності д. Джона Брока та д. Джейн Лопус, які було представлено під час семінару можна завантажити за наступним посиланням http://finrep.kiev.ua/structure/news_ua.php


Комментариев нет:

Отправить комментарий