Усе про ІІ етап Всеукраїнських учнівських олімпіад у 2016/2017 н.р.

понедельник, 29 августа 2016 г.

Методична студія для вчителів географії

Результат пошуку зображень за запитом "географія"Завантажити повністю матеріали методичної студії для вчителів географії 26 серпня 2016 року.

Завантажити частину 1
Завантажити частину 2
Завантажити частину 3
Завантажити частину 4


Завантажити календарне планування для 8-го класу.

 
Кількість учасників методичної студії: 58 

Із 42-х керівників Р(М)МО:
  • 34 – спеціалісти вищої категорії;
  • 7 – І категорії (Близнюківський, Борівський, Зачепилівський, Ізюмський, Коломацький, Краснокутський та Основ’янський райони);
  • 1 – ІІ категорії (Богодухівський район);
  • 18 – мають звання «вчитель-методист»;
  • 11 – «старший учитель».
Із 42-х керівників Р(М)МО:
  • 27 педагогів із досвідом роботи керівника Р(М)МО більше 3-х років.
  • 10зі стажем роботи керівника Р(М)МО від 1-го до 3-х років (, Барвінківський, Близнюківський, Богодухівський, Вовчанський, Зачепилівський, Первомайський, Шевченківський райони, м. Лозова, Новобаварський, Основ’янський райони).
  • 5призначених у 2016/2017 навчальному році на посаду керівника Р(М)МО (Балаклійський, Борівський, Краснокутський, Лозівський та Слобідський райони).

Висновки роботи методичної студії:
  1. Визначено зміст, складові та шляхи практичного впровадження компетентнісного підходу в навчання учнів географії та оцінювання навчальних досягнень школярів.
  2. Проаналізувано освітній контент навчання географії у загальноосвітніх навчальних закладах області й актуалізувати питання підвищення якості навчання в умовах упровадження компетентнісного підходу.
  3. Обговорено зміст Концепції нової української школи.
  4. Презентувано освітні проекти: «Підвищення компетентності вчителів щодо підготовки учнів до розв’язування тестових завдань зовнішнього незалежного оцінювання», «Підвищення якості підготовки учнів Харківської області до Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів».
  5. Надано методичний кейс та методичні рекомендації щодо навчання географії у загальноосвітніх навчальних закладах, проведення учнівських інтелектуальних змагань у 2016/2017 навчальному році.


Пропозиції за результатами роботи методичної студії
 
1. Сформувати мережу географічних гуртків у загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладах для обдарованих школярів.
2. Створити умови для відновлення шкільних географічних майданчиків.
3. Продовжити роботу з педагогічними особливостями та навчально-методичним забезпеченням навчання географії за новими програмами в 8-х та 10-х класах ЗНЗ.
4. Організувати індивідуальну або групову підготовку учнів до Всеукраїнської учнівської олімпіади та ЗНО з географії на диференційованій основі в позаурочний час
5. Оптимізувати форми і методи організації освітнього процесу під час формування географічних понять і картографічної грамотності з урахуванням пізнавальних можливостей учнів.
6. Посилити практичну спрямованість навчання географії (рішення географічних задач, робота з картами, таблицями, графіками тощо).
7. Алгоритмізувати навчання учнів, забезпечити їх планами описів, описами порядку розв’язування й оформлення географічних задач.
8. Стимулювати учнів до самостійного пошуку інформації та створення учнівських проектів.

Комментариев нет:

Отправить комментарий