Усе про ІІ етап Всеукраїнських учнівських олімпіад у 2016/2017 н.р.

четверг, 8 сентября 2016 г.

Методичні рекомендації щодо проведення фестивалю ораторського мистецтва

Методичні рекомендації щодо проведення
фестивалю ораторського мистецтва «Щасливий вік той, у якому живе твій подих долі й мрій… (М. Вінграновський)»
у 2016/2017 навчальному році в Харківській області
Кротова І.В.,
заступник завідувача Центру методичної та аналітичної роботи 
КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти»
З метою виявлення та підтримки лінгвістично обдарованих дітей, сприяння розкриттю їхнього таланту, розумових здібностей, формування громадянської та загальнокультурної компетентностей, виховання почуття національної гідності й патріотизму, у межах відзначення Дня української писемності та мови 18 жовтня 2016 року в комунальному вищому навчальному закладі «Харківська академія неперервної освіти» (вул. Пушкінська, 24, к.30) буде проведено обласний фестиваль ораторського мистецтва (далі – Фестиваль) за темою «Щасливий вік той, у якому живе твій подих долі й мрій… (М. Вінграновський)».
Початок фестивалю – 10:00, реєстрація – з 9:00 до 9:50.
У Фестивалі може взяти участь 1 учень 10 – 11 класів від району (міста) області.

До 5 жовтня 2016 року необхідно організувати й провести Фестиваль на районному (міському) рівні за темою «Щасливий вік той, у якому живе твій подих долі й мрій… (М. Вінграновський)».
Заявки, завірені печаткою районних (міських) відділів (управлінь) освіти, і тексти виступів учасників обласного фестивалю ораторського мистецтва необхідно надати в електронному та друкованому вигляді до 10 жовтня 2016 року в комунальний вищий навчальний заклад «Харківська академія неперервної освіти» (вул. Пушкінська, 24, к. 14; тел.: 731-27-86; center_ekspert@ukr.net).
Усі учасники Фестивалю в першому турі представлять свої виступи із теми «Щасливий вік той, у якому живе твій подих долі й мрій… (М. Вінграновський)», підготовлені заздалегідь.
Звертаємо увагу, що виступи мають бути підготовлені українською мовою.
Оцінюватимуться ці виступи за такими критеріями:
-         повнота розкриття теми;
-         володіння аудиторією;
-         культура мовлення та красномовність;
-         оригінальність тексту виступу;
-         дотримання встановленого регламенту (3 хвилини).
Додаткові матеріали (презентації, пісні, музичний фон тощо) не потрібні. Оцінюється лише вміння переконувати аудиторію саме словом. І наголошуємо на відмінностях конкурсу ораторів від конкурсу читців чи акторів.
Після того, як усі учасники виступлять у першому турі, будуть визначені 6 переможців фестивалю та до 10-ти лауреатів.
Після цього в другому турі продовжать змагання лише 6 переможців, де їм будуть запропоновані теми для діалогів. На підготовку діалогу в парах надається 5 хвилин, після чого учні представляють його оргкомітету. За результатами цього туру будуть розподілені місця між переможцями фестивалю: одне І місце, два ІІ місця та три ІІІ місця.
У якості тем для діалогів будуть запропоновані вислови відомих митців.

При оцінюванні виступів у ІІ турі буде враховуватися вміння вести діалог, переконувати співрозмовника й аудиторію, працювати з фактами та аргументами, активізувати мисленнєву діяльність опонента, тобто створювати атмосферу інтелектуальної й емоційної співтворчості.


Комментариев нет:

Отправить комментарий