Усе про ІІ етап Всеукраїнських учнівських олімпіад у 2016/2017 н.р.

четверг, 13 октября 2016 г.

Методичні рекомендації щодо проведення ІІ (районного) етапу VІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів у 2016/2017 навчальному році

Кротова І.В., заступник завідувача Центру методичної та аналітичної роботи КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти»

Згідно з наказом Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації від 07.10.2016 № 377 «Про проведення VІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка в загальноосвітніх, професійно-технічних, вищих навчальних закладах І-ІV рівнів акредитації Харківської області у 2016/2017 навчальному році» 12 листопада 2016 року відбудеться ІІ (районний) етап VІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка (далі – Конкурс) серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів.

1.     Організація виконання учнями конкурсних завдань
1.1.Відповідно до Положення про Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка (далі – Положення), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 №571, у Конкурсі беруть участь учні 5 – 11 класів.
1.2.Завдання розміщуються в день проведення ІІ етапу Конкурсу на сайті КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти». Код на ці завдання отримують районні (міські) методичні кабінети за тією ж електронною адресою, за якою надсилаються коди на завдання ІІ етапу тієї олімпіади, яка проводиться 12 листопада 2016 року.
1.3.Завдання складатимуться з 1-Ї творчої роботи (твору на запропоновану тему).
Творча робота може передбачати тему, пов’язану з культурою, мораллю, духовними цінностями українського народу, які сприяють об’єднанню, формують почуття патріотизму, оптимізму й віри в щасливе майбуття Української держави, про яку мріяв і писав у своїх творах великий Кобзар.
1.4.Відповідно до Положення учні зможуть, за власним бажанням, обрати мову написання творів (українську або російську), але завдання будуть викладені українською мовою.
1.5.Початок виконання завдань о 10:00.
1.6.Учні 5 –7-х класів виконують завдання 2 астрономічні години, учні 8 – 9-х –  3 астрономічні години, 10 – 11-х класів – 4 астрономічні години.
1.7.По можливості за партою розміщується один учасник Конкурсу.
1.8.Роботи підписуються так:
Робота
учасника ІІ етапу
VІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу
учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка
учня (учениці) 6-А класу
Харківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 36
Харківської міської ради Харківської області
Прокопенка Віктора Олексійовича

Учитель: Гордієнко Марія Іванівна

1.8. Звертаємо увагу на те, що учням не дозволяється користуватися додатковою літературою (посібниками, довідниками, словниками, текстами художніх творів і статей тощо)!!!

2.     Організація перевірки конкурсних робіт
2.1. Оскільки учні можуть обирати мову написання творів, то до складу журі включаються фахівці як з української, так і з російської мов і літератур.
2.2. Голова журі або представник організаційного комітету шифрує конкурсні роботи після того, як зібрані всі роботи певної вікової категорії учнів; віддає їх членам журі для перевірки. Тільки після того, як перевірено всі роботи певної паралелі, проводиться їх дешифрування й заноситься відповідний запис до протоколів.
2.3.Учень кожного класу максимально зможе набрати 12 балів (за чинними критеріями оцінювання творів). Перевіряти роботи слід, не розділяючи їх на дві групи (українську і російську), а спільно.
2.4. Конкурсні роботи (твори) слід перевіряти, дотримуючись вимог до перевірки письмових робіт (підкреслювати помилки й виносити відповідні позначки на поля: орфографічні – І, пунктуаційні – v, граматичні – Г, лексичні – Л, стилістичні – Ст). Необхідно звертати увагу на охайність; виправлення підкреслювати хвилястою лінією, знижувати сумарну кількість балів за брудні, з великою кількістю виправлень роботи.
2.5. Оцінки (бали) за мовне оформлення і зміст кожного твору виставляються також відповідно до критеріїв оцінювання, визначених у чинних програмах. Журі має оцінювати творчі роботи учасників відповідно до їхньої специфіки, складності, обсягу з урахуванням творчих здібностей володіння художнім словом, мовно-літературної підготовленості, спираючись на чинні критерії оцінювання.
2.6. Місця серед усіх учнів однієї паралелі розподіляються спільно, незважаючи на мову написання.
2.7. Відповідно до Положення у кожній паралелі визначається кількість переможців, яка не перевищує 30% від загальної кількості учнів цієї паралелі.

3. Організація звітності й подання документації
для участі в ІІІ (обласному) етапі Конкурсу
3.1. Наголошуємо, що до 21. 11. 2016 року необхідно подати роботи учнів, які набрали найвищу кількість балів у своїй паралелі й посіли І місце, звіти про проведення І, ІІ етапів Конкурсу, виписки з протоколів про визначення переможців, а також описовий кількісно-якісний аналіз виконання учнями завдань (ці матеріали надаються до КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти», к.14).
3.2. Одночасно звертаємо увагу на те, що учнівські роботи після 21.11.2016 року не приймаються на розгляд журі ІІІ (обласного) етапу. Не розглядатимуться також роботи, на яких не буде штампу районного (міського) відділу (управління) освіти або ЗНЗ, де проводився ІІ етап.
3.3. Із поданих на розгляд журі ІІІ (обласного) етапу робіт переможців
ІІ (районного) етапу Конкурсу будуть вибрані найкращі 100 робіт. І саме їхні автори будуть запрошені для участі в ІІІ (обласному) етапі Конкурсу, який відбудеться 17 грудня 2016 року на базі Центру професійного розвитку працівників освіти  комунального вищого навчального закладу «Харківська академія неперервної освіти» (Харків, вул. Світла, 41).

4. Зразок виписки з протоколу перевірки робіт учасників ІІ етапу
VІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді
імені Тараса Шевченка у 2016/2017 навчальному році

Кутовий штамп
районного (міського)
відділу (управління) освіти
Виписка з протоколу
перевірки робіт учасників ІІ етапу
VІІ Міжнародного мовно-літературного учнівської та студентської молоді
імені Тараса Шевченка у 2016/2017 навчальному році

За результатами перевірки робіт учасників ІІ етапу Конкурсу ____________________району (міста) журі визнало переможцями таких учнів:
з/п
Прізвище
ім’я, по
батькові
учня
Повна назва загальноосвітнього навчального закладу
Прізвище, ім’я,
по батькові
вчителя, який
підготував учня; стаж, категорія
Кількість
набраних
балів
Місце, яке
посів на
ІІ етапі
5 клас

1.




І
2.




ІІ
3.




ІІІ
6 клас

4.




І
5.




ІІ
6.




ІІІ
7 клас
7.




І
8.




ІІ
9.




ІІІ
8 клас
10.




І
11.




ІІ
12.




ІІІ
9 клас
13..




І
14.




ІІ
15.




ІІІ
10 клас

16.




І
17.




ІІ
18.




ІІІ
11 клас

19.




І
20.




ІІ
21.




ІІІ

Голова журі                                                  підпис                                                                        ПІБ

5. Зразок звіту про проведення І, ІІ етапу VІІ Міжнародного
мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді
імені Тараса Шевченка у 2016/2017 навчальному році

1. Відомості про учасників Конкурсу                                                                                                      району (міста)



Завантажити рекомендації.


Комментариев нет:

Отправить комментарий