Усе про ІІ етап Всеукраїнських учнівських олімпіад у 2016/2017 н.р.

пятница, 21 октября 2016 г.

Рекомендації щодо проведення ХVІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика у 2016/2017 навчальному році серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів Харківської області

Кротова І.В.,
заступник завідувача  Центру методичної та аналітичної роботи  КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти»

12 листопада 2016 року одночасно відбудуться ІІ (районний) етап Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка серед учнів 5 – 11 класів і ІІ (районний) етап Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика серед учнів 3 – 4 і 5 – 11 класів.
Завдання розміщуються в день проведення ІІ етапу конкурсів на сайті КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти». Код на ці завдання отримують районні (міські) методичні кабінети за тією ж електронною адресою, за якою надсилаються коди на завдання ІІ етапу олімпіади, яка проводиться 12 листопада 2016 року.


1.     Організація виконання учнями конкурсних завдань
1.1.          Завдання для учнів 5 – 11 класів  – учасників ІІ етапу Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика – це ті ж самі завдання, що й для учасників ІІ етапу Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка (вважатиметься, що ці учні взяли участь у двох конкурсах).
1.2.          Учні 3 – 4 класів отримають для виконання 5 завдань із курсу навчального предмета «Українська мова»: одне – творче завдання, чотири – на перевірку знань, умінь і навичок із лексики, орфоепії, будови слова та орфографії:
1.2.1.   Завдання виконуються тільки українською мовою.
1.2.2.   Час виконання завдань: 10.00 – 11.00.
1.2.3.   По можливості за партою розміщується один учасник Конкурсу.
1.2.4.   Роботи підписуються так:
Робота
учасника ІІ етапу
Міжнародного конкурсу з української мови
імені Петра Яцика
учня (учениці) 3-Б класу
Барвінківської гімназії № 1

Барвінківської районної ради

Харківської області
Голотової Олени Віталіївни

Учитель: Мариненко Зінаїда Петрівна

1.3.          Звертаємо увагу на те, що учням не дозволяється користуватись додатковими джерелами (підручниками, робочими зошитами, словниками, текстами художніх творів)!!!

2.     Організація перевірки конкурсних робіт

2.1.          Голова журі або представник організаційного комітету шифрує конкурсні роботи після того, як зібрані всі роботи певної вікової категорії учнів; віддає їх членам журі для перевірки. Тільки після того, як перевірено всі роботи певної паралелі, проводиться їх дешифрування і заноситься відповідний запис до протоколів.
2.2.          Максимальна кількість балів за кожне завдання буде вказана безпосередньо в завданнях. Твір слід оцінювати згідно з критеріями, поданими в чинній програмі для початкової школи.
2.3.          Серед учнів кожної паралелі визначаються по три переможці: 1 – перше місце; 1 – друге; 1 – третє.

3. Організація звітності та подання документації
для участі в ІІІ (обласному) етапі конкурсів
3.1. Наголошуємо, що до 21. 11. 2016 необхідно подати:
роботи учнів 3 – 4 класів (Міжнародний конкурс з української мови ім П.Яцика) та учнів 5 – 11 класів (Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді ім. Т.Шевченка), які набрали найвищу кількість балів у своїй паралелі й посіли І місце у відповідному конкурсі;
звіти про проведення ІІ етапу Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка серед учнів 5 – 11 класів і Міжнародного конкурсу з української мови ім. П.Яцика та виписки з протоколів про визначення переможців.
3.2. Одночасно звертаємо увагу на те, що учнівські роботи після 21.11.2016 не приймаються на розгляд журі ІІІ (обласного) етапу. Не розглядатимуться також роботи, на яких не буде штампу районного (міського) відділу (управління) освіти або ЗНЗ, де проводився ІІ етап.
         3.3. Із поданих на розгляд журі ІІІ (обласного) етапу робіт переможців
ІІ (районного) етапу конкурсів будуть вибрані найкращі 100 робіт. Автори цих 100 робіт будуть запрошені для участі у ІІІ (обласному) етапі обох конкурсів, який одночасно відбудеться 17 грудня 2016 року на базі Центру професійного розвитку працівників освіти  КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» (м. Харків, вул. Світла, 41).


3.4. Звертаємо увагу на визначення переможців ІІІ (обласного) етапу та учасників ІV (загальнонаціонального) етапу Міжнародного конкурсу з української мови ім. П.Яцика:
– учні 3 – 4 класів, які посядуть І, ІІ, ІІІ місця на ІІІ (обласному) етапі Міжнародного конкурсу з української мови ім. П.Яцика, та учні 5 – 11 класів, які посядуть ІV, V, VІ місця на ІІІ (обласному) етапі Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка (вони вважатимуться переможцями обласного етапу Міжнародного конкурсу з української мови ім. П.Яцика), братимуть участь у ІV (загальнонаціональному) етапі Міжнародного конкурсу з української мови ім. П.Яцика, який відбудеться в січні 2017 року (лист про учасників загальнонаціонального етапу буде направлено до районних (міських) відділів (управлінь) освіти).

Зразок виписки з протоколу перевірки робіт учасників ІІ етапу
Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика
у 2016/2017 навчальному році

Кутовий штамп
районного (міського)
відділу (управління) освіти

Виписка з протоколу

перевірки робіт учасників ІІ етапу
Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика
у 2016/2017 навчальному році

За результатами перевірки робіт учасників ІІ етапу Конкурсу ____________________району (міста) журі визнало переможцями таких учнів:

з/п
Прізвище
ім’я, по
батькові
учня
Повна назва загальноосвітнього навчального закладу
Прізвище, ім’я,
по батькові
вчителя, який
підготував учня; стаж, категорія
Кількість
набраних
балів
Місце, яке
посів на
ІІ етапі
3 клас

1.




І
2.




ІІ
3.




ІІІ
4 клас

4.




І
5.




ІІ
6.




ІІІ


Голова журі                                                 підпис                                                ПІБ

Комментариев нет:

Отправить комментарий